Про це він розповів на каналі «Павло Себастьянович».

«Не може така системна, структурна, складна реформа, як земельна, регулюватися одним аркушем паперу. Я вважаю, що спочатку треба було відштовхуватися від написання спеціального Земельного кодексу, який мав регулювати всі основні правові відносини під час використання землі, продажу землі тощо. І найголовніше, потрібно було закладати конституційну домінанту з погляду того, чого ми таки хочемо досягти», - повідомив Олексій Кущ.

Економіст зазначив, що поляки, наприклад, розпочали свою земельну реформу саме зі змін до конституції. Це і була якась конституційна домінанта, яка задається як точка, від якої потім уже, як піраміда, будується вся законодавча основа, база у вигляді законів, нормативних законодавчих актів.

«Вони (поляки – Ред.) поставили цю домінанту, і фактично ми бачимо, що вони цієї мети досягли. Ми бачимо фактично, що у Польщі йде розвиток у бік так званої продуктової складності. Це, в принципі, європейський тренд – продуктова складність, немає зацикленості на монокультурах і дуже високий рівень додаткової вартості, який знімається з одного гектара землі», - заявив Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, в Україні компенсують вартість комунальних послуг – хто може скористатися.

Також Знай.ua повідомляв, що ветеранам змінять фінансування — Кабмін вніс зміни до держбюджету, чого торкнеться.