Про це він розповів на каналі my.ua.

«Я сказав би, що ядерний шантаж додався до основних етапів війни, тому що росія використовує весь доступний шантажний інструментарій. Тобто чим ближче до опалювального сезону, тим сильніший шантаж енергоносіями, точніше цінами на енергоносії. Є шантаж, звісно, ​​загрозою ядерної зброї. Ну і до ядерних додалися погрози нещасних випадків чи умисних ушкоджень на Запорізькій атомній електростанції», – заявив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, росія почала використовувати ядерний шантаж, тому що розуміє, що у разі непередбаченої чи надзвичайної ситуації на ЗАЕС забруднення піде не лише на Україну, а й на територію європейських країн, це буде загроза громадянам, чиї країни входять до НАТО.

«Тому у Великій Британії, у США заговорили про те, що, якщо раптом що, ми включаємо протокол 5 статті «Колективний захист», тому що це пряма загроза. Ну і плюс до всього, росія ж каже, що це ми самі обстрілюємо Запорізьку АЕС, логіку ніхто не включає. Найбільше постраждає Україна, там будуть непередбачувані наслідки», - зазначив Борис Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Анатолій Якименко заявив, що розвалити росію можна було ще у 2014 році.

Також Знай.ua повідомляв, що канцлер Німеччини Шольц виступив із несподіваною заявою, яка шокувала всіх.