Про це він розповів на каналі «Особистість із Сергієм Дойком».

«Я вважаю, що Україні потрібний закон про лобізм. Це не один закон. Щоб поміняти поведінку людини, це не лише закони, треба міняти культуру, потрібно, щоб щось було соромно, і щось заохочувалося. І закони роблять це певною мірою, але вони не роблять це повністю. Не можна до моральної поведінки прийти просто законами та покараннями, але це фактор», - повідомив Юрій Ванетик.

За словами юриста, у США також є корупція, як і в Україні, але там вона влаштована інакше. Будь-який запит на отримання грошей необхідно обґрунтувати, щоб він виглядав логічно, тоді як в інших країнах це часто не потрібно. Як зазначив Юрій Ванетик, хоча в Америці є багато пробоїв, людям вдається все ж таки отримувати і давати хабарі, але там все-таки діють непогані закони про лобізм, які можуть стати моделлю для України.

«Це треба міняти, це єдине, що витягне з чистого криміналу, з чистої корупції. І це не станеться за день, це все процес. У нас так змінюються закони, як вода під камінь. Вони рухають і рухають, і рухають. І я думаю, що це єдиний спосіб, як можна змінити менталітет людей», - заявив Юрій Ванетик.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, в Україні рекордно дешевшають не лише баклажани: які ціни встановили продавці на осінні овочі.

Також Знай.ua повідомляв, що Павло Себастьянович повідомив, чому в Україні не відбулося стрімке зростання економіки.