Про це вона розповіла на каналі my.ua.

«Добре, що підготовчий період до навчального процесу пройшов активно. У Києві вже відзвітували, що школи підготовлені, більше 400 шкіл готується прийняти київських школярів. Готували бомбосховища, перевіряли й пожежники, і військові, і чиновники. Ми побачили, що десь 138 тисяч киян готові віддати своїх дітей на навчання в очній формі, тобто офлайн. Ще є частина батьків, які виїхали або обрали формою навчання дистанційку. Я думаю, що якраз ці виклики й змусять адаптувати й шкільну програму в певних моментах, і адаптуватися вчителям, керівництву багатьох шкіл», - повідомила Олександра Решмеділова.

Політологиня зазначила, що батьки, які обрали для дитини дистанційну форму навчання, протягом року ще можуть змінити своє рішення і обрати офлайн-формат. Із дитячими садками ситуація змінилася: приймати будуть дітей, чиї батьки працюють, або тих дітей, чиї батьки військовослужбовці. Тобто тут будуть певні обмеження за кількістю дітей.

«У садочках ситуація з бомбосховищами дещо відмінна. У більшості навчальних закладів є бомбосховища або є домовленість із найближчими будівлями, які нададуть у розпорядження садочків свої бомбосховища на період навчання. Я думаю, що важливо відмітити, що активно пройшов підготовчий період, там закуплена і воді, і сухі харчі, є санвузли й багато іншого, що дозволить нашим дітям мати резервний план «Б», - розповіла Олександра Решмеділова.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Дія запустила нові плюшки для українців - знадобиться лише додаток на смартфоні.

Також Знай.ua повідомляв, що Польща додатково профінансує постраждалих від війни українців - в пріорітеті діти та жінки.