Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«У чому парадокс, у нас є перевага – демократія, тобто демократичні механізми, вони начебто ефективніші, вони дають більшу свободу. Все-таки Азія звикла до такої, як вони це називають, суверенної демократії. Тобто там дуже сильна специфіка, ієрархія, певна клановість. У нас начебто як, з точки зору розкріпачення підприємництва, все має працювати краще», - повідомив Олексій Кущ.

За словами економіста, в Україні економіка мала швидше розвиватися, ніж, наприклад, у країнах Азії, оскільки тут є демократичні механізми, які мають допомагати підприємництвам стрімко зростати, працюючи на українську економіку. Однак, як зазначив Олексій Кущ, ці механізми на даний момент є неефективними.

«Плюс є вихід до моря, поряд колосальний ринок збуту товарів та послуг, освічене населення, високий рівень чистого капіталу. Здавалося б, усі карти до рук для розвитку. Ну от парадокс у тому, що нас уже починають обганяти ті країни, які за Радянського Союзу були економічно відсталішими, бо туди йшло менше інвестицій», - зазначив Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, долар злетить до 50 гривень, а інфляція зашкалюватиме: у Мінекономіки озвучили прогноз на 2023 рік.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Микола Давидюк заявив, що треба думати не тільки про відбудову, а й про розвиток України.