Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, естетика ліри – це середньовіччя, оскільки вона дає дуже первинні гармонії. Як він пояснює, тут йдеться про те, що Бог володіє безкінечністю, тут є сталі величини, незмінні, константні, які створюють сакральний простір, у якому діє божество, це вічний час.

«Це дуже такий загальноєвропейський інструмент. На ньому грали проститутки, Вівальді писав для такого інструменту, на ньому грали королі, на ньому грали блазні, на ньому грали старці, воїни, на ньому грали козаки», - розповідає Тарас Компаніченко.

Окрім цього, додає бандурист, це традиційний інструмент для лірників-сліпців, які виконували побожні пісні, епос, а на Сході, зокрема в Індії, Китаї немає аналогів ліри. Водночас він зазначає, що важко сказати, коли цей інструмент з’явився в Україні, але найдавніші іконографії щодо цього інструменту маємо лише у 18 столітті.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Компаніченко розповів, що війна росії проти України об’єднала людей різних віросповідань та конфесій.

Також Знай.ua писав про те, що Іноземцев передбачив найгірші сторінки в історії росії.