Про це він розповів у своєму блозі.

«Згадаймо, що було Біблією нацизму, його Старим Завітом? Це була книга «Основи 19 століття"» Х'юстона Чемберлена. Був такий дуже відомий британсько-німецький публіцист та історик. У його книзі, власне, вся ідеологія нацизму, ідеологія білої раси була виписана від і до, починаючи з появи Ісуса Христа і закінчуючи кінцем 19 століття. Книжка вийшла 1899 року. Якось Геббельс сказав, що дух партії – у творах Чемберлена», – розповідає Руслан Бізяєв.

Далі він згадує книгу Альфреда Розенберга «Міфи 20 століття», одну з ідеологем Третього Рейху, яку називає вільним переказом книги Чемберлена. Принагідно політолог нагадує і про Томаса Карлайла, відомого британського історика і публіциста 19 століття, якого часто згадував Гітлер. Як розповідає експерт, Карлайл писав про необхідність об'єднати кожного робітника на заводі та створити полки, які повинні йти за своїм вождем, вождь – фюрер, а також про те, що жодні закони не можуть перетворити раба на вільну людину.

Також він розповідає про Бенджаміна Дізраелі, найбільшого прем'єра Британії вікторіанської епохи, якого постійно конспектував Гітлер. За словами політолога, Дізраелі був єврей, але виступав за культ білої раси, культ надлюдини і вважав, що Британія – той острівець, на підставі якого може сформуватися нова Європа, а з нею - весь світ.

«Вийшла дуже цікава ситуація, коли геополітичні інтереси збіглися з необхідністю ідеологічного фундаменту. Німеччина лежить у руїні, у Німеччині дуже сильні пацифістські настрої, Німеччина ще не відійшла від шоку Першої світової війни. Раптом упродовж якихось нещасних кількох років з'являється партія, яка говорить про те, що ми відродимо велич німецької нації», - робить висновок Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, американський генерал закликав світ розпочати «деімпералізацію» планів путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Ягун пояснив, якою тактикою діє Україна в операції зі звільнення Херсона.