Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?».

«Коли ми говоримо про контрнаступ, то ми, очевидно, уявляємо собі фронт, військових, які кричать «ура» та наступають танками, літаками, гвинтокрилами і звільняють територію. Але, очевидно, сьогодні військова тактика та у цілому ця війна є новою», - зазначив Юрій Подорожній.

На думку експерта, наразі відбувається сучасна війна, яка відрізняється від звичайних уявлень про війну, отже зовсім не дивно, що український наступ на Півдні України відбувається не так, як ми звикли уявляти наступ на війні. За його словами, нова тактика наступу сильно відрізняється від тактики наступів у минулих війнах: наступ відбувається більш стримано і ефективно у сенсі використання ресурсів.

«На сьогоднішній день ті військові дії, які здійснює українське військове керівництво, мають дати якісь результати. Нам залишається лише довіряти Залужному та Збройним силам, які так чи інакше просуваються вперед і виганяють ворога з нашої території», - підкреслив Юрій Подорожній.

Як зазначив політтехнолог, важливо підходити до звільнення окупованих територій не з політичної точки зору, коли встановлюються дедлайни та попри військові реалії вимагаються результати, тому наразі краще притримуватися тиші у питанні контрнаступу.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

«Давайте психологічно відмовимося від психологічних дедлайнів і дамо Збройним силам можливість спокійно робити свою роботу. В українських Збройних сил, на відміну від росіян, ще є задача зберегти життя наших солдат і якомога більш технічно робити свою роботу, аби саме техніка та зброя допомагала звільняти територію, а не закидати противника живою силою», - сказав Юрій Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, геополітик Юрій Буздуган розповів, які бувають види цивілізацій.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Скрипка символічно повернувся до Вінниці, на те місце, де його майже не вбила ракета.