Про це він розповів у програмі «Садок вишневий».

«Цивілізація – це держава, економіка та суспільство в одному флаконі. Є глобальна цивілізація людства, а також бувають й локальні цивілізації: англійська, французька, українська, японська і так далі», - зазначив Юрій Буздуган.

За словами геополітика, кожна локальна цивілізація відрізняється від іншої за зазначеними вище трьома основними параметрами.

«Коли у тебе 3 в 1, то якийсь з цих параметрів є домінуючим: є цивілізації, у яких держава домінує, наприклад, росіяни, китайці або німці. Є цивілізації, де першочерговою є економіка: євреї, греки, вірмени та англосакси», - підкреслив Юрій Буздуган.

Як зазначив експерт, у людській історії були періоди, коли здебільшого домінували держави, а точніше імперії. Але, за його словами, 500 років тому прийшов час цивілізацій, у яких в пріоритеті стоїть економіка: португальці, голанці та англійці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

«Їхньою основною фішкою був бізнес», - сказав Юрій Буздуган.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бізяєв розповів, де Гітлер знайшов ідеологічні засади нацизму.

Також Знай.ua повідомляв, що Михайло Шейтельман розповів, хто може стати президентом України, якщо Зеленський не піде на другий термін.