Про це він розповів на каналі Вадима Трюхана.

«Ядерної зброї вони (США – Ред.) нам не нададуть 100%, але, наприклад, літаки, які вкрай необхідні для контрнаступу, для звільнення окупованих територій, можливо. Невипадково, що вже наші льотчики тренуються в Сполучених Штатах. Але це буде вже не цього року однозначно. І це залежатиме від того, як будуть розвиватися події на фронті, у тому числі можливий той контрнаступ, про який вже так багато говорять останній тиждень», - повідомив Максим Ялі.

За словами політолога, США ніколи не розглядали росію і її зазіхання на території України як екзистенційну загрозу, про це, зокрема свідчить військова допомога США до 2022 року. Максим Ялі повідомив, що США надали допомоги на загальну суму 250 мільйонів доларів, що можна вважати абсолютно незначною цифрою. США не розраховували, що почнеться повномасштабна війна, сподіваючись на дипломатичне врегулювання ситуації.

«Все ж таки пріоритет ставився на дипломатичному врегулюванні, на реалізації Мінських угод, на що й підштовхували Україну особливо наші європейські партнери. 2016-2020 рік, Дональд Трамп взагалі сказав, що це ось європейська проблема, ви її і вирішуйте, взагалі дистанціювався», - зазначив Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політтехнолог Юрій Подорожній пояснив, що нова тактика наступу відрізняється від минулих війн.

Також Знай.ua повідомляв, що українці вигадали спосіб, як забезпечити ЗСУ за допомогою драконів із підземелля: не гірше Притули та Лачена.