Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Це справді була б реформаторська модель, це створення національного газового хаба, щоб ми не прив'язувалися до німецького хаба чи голландського хаба. Україна в принципі могла створити один із найбільших східноєвропейських газових хабів», - повідомив Олексій Кущ.

За словами фінансового аналітика, газовий хаб припускає, що країна створює власний внутрішній ринок, який є її ціновою моделлю та моделлю формування газових портфелів основних споживачів. Тобто країна створює таку квазіринкову модель. Але насамперед, як зазначив Олексій Кущ, будь-який газовий хаб повинен мати свою географічну прив'язку, прив'язку до сховищ газу.

«Газовий хаб повинен мати свої газові сховища. Відповідно, у нас найбільше в Європі сховище газу, підземне газове сховище в західній частині країни. Там їхня активна проектна потужність – понад 30 мільярдів кубів», - заявив Олексій Кущ.

Тобто, як зазначив фінансовий аналітик, Україна має найважливіше – власні сховища, тож могла б створити власний національний газовий хаб.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, в Україні ціни на цукор, олію та яйця набирають шалені темпи: де вигідніше купити, щоб не розоритися.

Також Знай.ua повідомляв, як сильно зросли ціни на техніку у 2022 році: що найбільше користується попитом серед українців.