Про це він розповів на своєму каналі.

«Куди рухається Україна? Тобто декларується децентралізація, але ми бачимо, що в нас люди не мають жодних інструментів прийняття рішень ні на місцевому рівні, ні на верхньому. Чому? Бо немає важелів впливу на правоохоронну систему: прокурорів, суддів, начальників поліції. Усі призначають згори, тобто громадяни не можуть собі призначити», - повідомив Павло Себастьянович.

За словами політтехнолога, децентралізація – це один із світових трендів, до яких зараз прагнуть багато країн. Ще один тренд – це розпорядження національним багатством, яке включає соціальні програми, допомогу бідним, організацію громадських шкіл, громадських лікарень.

«Тобто ці гроші через таку благодійність починають повертати назад у суспільство. Поступово це перетворюється на державні соціальні програми. Тобто або через ренту, або через податки національне багатство збирається до бюджету і з бюджету роздається людям. Тобто вирівнюється рівень доходів, і багато країн вже приходять там до безумовного базового доходу. Те, що в Україні це не відбувається, означає, що ми не дотримуємося світових трендів», - зазначив Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олександр Мусієнко розповів, у чому демократія програє монархії.

Також Знай.ua повідомляв, що у Світовому банку заговорили про відновлення України після війни: скільки коштуватиме країна майбутнього.