Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

Як зазначає експерт, бути монархом – це колосальна відповідальність за свій народ, за свою країну, за те, як вона розвивається. Принагідно він згадує про сучасного німецького автора Ганса-Германа Хоппе, який навів аргументи на користь монархії на фоні демократії.

«Монарх сприймає країну як свою власність у хорошому сенсі і так нею і розпоряджається, і користується, тобто примножує, здобуває, використовує за призначенням грамотно і правильно. І, відповідно, у монарха терміни, він може собі планувати. У демократіях інакше. Демократія страждає через те, що ми на 5 років когось обрали, це тимчасове явище», - розповідає Олександр Мусієнко.

Тому, підкреслює він, королева Єлизавета – це еталон такого служіння, це приклад великої відповідальності і сили, необхідних для того, щоб рухати країну вперед. Принагідно експерт нагадує, що у Британії досить гостро йшли дискусії щодо відмови від монархії, але королеві вдалося залишитися на своєму місці і навіть осучаснити цю систему, залишившись вірній традиції.

«І, звичайно, це колосальний досвід, стільки років, стільки урядів минало, стільки парламентів, а вона залишалась на посаді. Стати королевою, коли розпадалася імперія, але ще застати фактично рештки цієї імперії – це достойно похвали», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як зміниться політика Великобританії після смерті Єлизавети ІІ.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи судитимуть російських вчителів на окупованих територіях України.