Про це він розповів у своєму блозі.

«Чи вчиняють вони якісь злочини? Перше, ці люди – не військові, а це означає, що вони не підпадають під Женевську конвенцію, це означає, що їх не мінятимуть ні на кого, їх не можна міняти після війни, вони не військовослужбовці. Вони підпадають під цивільне законодавство України, їх треба судити за Кримінальним кодексом», - каже Михайло Шейтельман.

Якщо ж говорити про порушення Кримінального кодексу України, пояснює він, то йдеться про незаконний перетин кордону та співучасть в агресії. Проте, зазначає політтехнолог, наскільки він знає, і особливо у період дії військового стану перший злочин стосується лише громадян України, як і другий, йдеться про колаборантів.

Як розповідає експерт, він знайшов два пункти, за якими можна судити цих вчителів, які приїхали з росії розповідати дітям у школах пропаганду. По-перше, каже він, їхня діяльність на тимчасово окупованих територіях – це шахрайство.

«Вони десь селилися у Куп’янську, а це незаконне захоплення житла. Там є дві статті - із загрозою застосування зброї і без загрози застосування зброї, великі терміни за це належить. Ось за це можна судити вчителів, які приїхали з росії», - розповідає Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, від чого залежатиме успішність українського контрнаступу.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів про перспективи продовження російсько-української війни.