Про це він розповів на каналі «Знай.ua».

За словами експерта, сьогодні ситуація з електроенергією в Україні дійсно складна. Зокрема, розповідає він, зупинена робота Запорізької АЕС, напевно, не будуть запущені Чернігівська, Охтирська та Кременчуцька ТЕЦ, у неділю російські ракети влучили в Харківську ТЕЦ-5, три тижні тому була пошкоджена Харківська ТЕЦ-3, пошкоджено Павлоградську ТЕЦ-3, захоплено Каховську ГЕС.

«Вийшли з ладу десь 50% приватних СЕС та ВЕС в Україні, це сонячні електростанції та вітрові електростанції. Більше 35% енергетичних потужностей сьогодні не працюють або зруйновані. У цій ситуації Україна покриває свої потреби в електроенергії, але, як ми розуміємо, з наближенням опалювального сезону буде збільшена потреба в електроенергії», - констатує Олег Попенко.

На його думку, Україні доведеться брати електроенергію у західних партнерів, сьогодні її енергетичні мережі об’єднані із європейськими енергетичними мережами. Загалом же, попереджає експерт, ситуація буде вкрай складною і людям потрібно все ж готуватися до можливого відключення електроенергії.

«Проблеми з постачанням електроенергії будуть передусім в областях, наближених до кордону з російською федерацією, це Сумська, Харківська, Донецька області. І Миколаївська область, тому що вона наближена до зони бойових дій. Також проблеми будуть у Дніпропетровській, Запорізькій і Полтавській областях, тому що росія б’є не тільки по потужностях, які виробляють електроенергію, також вона б’є по високовольтних розподільчих трансформаторних станціях», - пояснює Олег Попенко.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір розповіла, як Кабмін бачить стан економіки наступного року.

Також Знай.ua писав про те, що Шмигаль розповів, яким буде курс долара у 2023 році.