Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«путін, мабуть, був би не путіним, якби не зробив це звернення якраз, коли відбувається Генеральна Асамблея ООН, коли міжнародні організації і велика кількість країн з’їхалися для того, щоб обговорювати питання мирного розвитку світу і співіснування без воєн. А росія, звичайно, у цей час пропонує продовження війни. Це говорить про це, що росія зацікавлена в ескалації, путін зацікавлений в ескалації», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словами, з моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого росія направила сюди за різними оцінками від 160 до 175 тисяч військових. Експерт зазначає, що якась частина досі перебуває на окупованих українських територіях і воює, але ці сили не змогли досягти жодних стратегічних завдань.

Тобто, констатує він, російські війська не змогли ані окупувати Україну, ані її частину, ані взяти Київ, ані посадити тут проросійську владу, а тенденції такі, що їм доводиться відступати. Експерт підкреслює, що російські війська на багатьох напрямках відступають, натомість українські сили йдуть в успішні контратаки чи то на Харківщині, чи зараз у деяких населених пунктах на Донеччині і Херсонщині.

«І після поразки російських військ під Харковом ми побачили, що сталося зокрема і в росії. У росії багато хто почав сумніватися у тому, чи путін узагалі зберігає якесь лідерство, тобто чи керує якось ситуацією, чи може на щось впливати, чи вже все», - констатує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ягун розповів, чи здаються російські військові у полон українцям.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський повідомив, чи помітили росіяни зміну у свідомості українців.