Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«У нас знищений головний інститут суб’єктності країни – Конституційний Суд. Це мають бути не судді, бо Конституційний Суд – це інститут, який носить чесноти, матрицю чеснот, матрицю ідентичності державного утворення Україна», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами політичного аналітика, Конституційний Суд у державі повинен бути колективним органом, який собою уособлює Україну, державне утворення і суспільний лад, порядок мають залежати від розуміння світу суддями. Олександр Новохатський наголосив, що Конституційний Суд – це не суд у прямому сенсі, адже він не виносить вироків, він тільки спостерігає.

«Це отой самий орган регуляції реального життя з тим, що написано в Конституції чи написано в серці людини, яка вважає себе частиною українського державного простору», - зазначив Олександр Новохатський.

Також політичний аналітик наголосив, що наразі в Україні є чимало фахівців й установ, які дуже добре розбираються в усіх державних процесах і можуть взяти на себе частину суддівських обов’язків.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політичний аналітик Олександр Новохатський повідомив, чи помітили росіяни зміну у свідомості українців.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Новохатський розповів, чим українці відрізняються від інших людей.