Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Рада зареєструвала законопроєкт №7722. Він передбачає створення накопичувальних пенсійних рахунків через Казначейство. Якщо цей законопроєкт ухвалять, то з 1 січня 2023 року українці зможуть формувати свої накопичувальні рахунки у Казначействі», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, ніхто не регламентуватиме, яку суму грошей потрібно вносити на накопичувальний рахунок, тобто люди можуть вносити суму на власний розсуд із регулярністю, яка їх влаштовує. До того ж, додає журналістка, ці накопичення будуть існувати не замість виплат із солідарної пенсійної системи, а як додаткове фінансове забезпечення.

«Прийняття законопроєкту має на меті надати громадянам України вже з 1 січня 2023 року можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додаткове до їхніх пенсій солідарної системи джерело пенсійних виплат, що певною мірою покращить їхнє забезпечення на старість. Так пишуть у пояснювальній записці до законопроєкту», - розповідає Катерина Котенкова.

Також вона додає, що у записці говориться про взаємну вигоду таких накопичень – для громадян і для держави. Тобто, пояснює журналістка, держава отримає довгостроковий інвестиційний ресурс у вигляді персональних накопичень громадян.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як уряд бачить проходження цього опалювального сезону.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський повідомив, яким має бути Конституційний Суд у державі.