Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Для того, щоб нормально пройшов у нас опалювальний сезон, на складі має бути 2,6 мільйона тонн вугілля. Сьогодні зафіксовано вже 2,5 та ще на підході їдуть до нас, можливість довантажиться з Європи ще буде. Тобто за планом із заготівлі для зими вугілля у нас буде», - розповідає Георгій Біркадзе.

Що ж до газу, зазначає він, то сьогодні у нас у сховищі знаходиться 13 мільярдів кубів газу, а за словами Вітренко нам потрібно буде лише 11. Як пояснює експерт, це тому, що у нас майже на 40% впало споживання газу, адже частина промисловості зупинилася, частина населення виїхала з України, а також просіло споживання газу в державних установах.

«Так мало газу ми споживаємо через те, що у нас не працює більше 1000 підприємств, які споживали газ. А є підприємства у Маріуполі, які споживали величезну кількість газу. Тобто ми сьогодні з вами розуміємо, що, хай там що, не можна сказати, що газу у нас у 3-4 рази більше, але та межа, яка має бути, у нас є», - констатує Георгій Біркадзе.

З тих самих причин, додає експерт, впало й споживання електрики. Найголовніше ж, що робить держава для проходження зими, вважає він, це мораторій на підвищення ціни електрики та газу. За словами експерта, цей приклад також наслідуватимуть Німеччина та Польща, чого взагалі раніше не було.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубець розповів, наскільки недоукомплектовані сьогодні російські частини.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, що сьогодні російська армія програє за всіма напрямками.