Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Знаючи їх і розуміючи їх, як вони безпардонно, нечесно та зухвало поводять себе і в міжнародній політиці, і особливо у себе в державі, я не вірю, що це буде часткова мобілізація. Це буде мобілізація до тих пір, доки їм буде потрібно», - заявляє Іван Якубець.

На його думку, путін оголосив саме часткову мобілізацію для того, аби не сіяти надто велику паніку серед населення щодо повномасштабної війни. Із цією же ціллю, додає військовий, російський міністр оброни заявив про необхідність мобілізувати саме 300 тисяч, насправді же це брехня.

«російське суспільство вже трохи змінилося, у суспільстві змінилося ставлення до війни з Україною, вони вже розуміють, що це ніяка не операція, а війна. Тому дуже важливо, як люди сприймуть це питання і наскільки владі вдасться його реалізувати, тобто який масштаб призову в них буде. Якщо буде спротив населення, то, може, як і раніше, що набір зірветься», - зазначає Іван Якубець.

Водночас він зауважує, що російське керівництво вже пішло на певні поступки, відмінивши мобілізацію у Чечні, яка до цього вже перевиконала призов. На думку гостя програми, зараз мобілізують переважно Сибір, Приуралля, зачеплять також і Москву з Петербургом, але й там уже помітний спротив. Загалом же, констатує експерт, російські частини недоукомплектовані на 30-40%, а то й на 50% і більше, але підготовка мобілізованих також займе достатньо часу.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман прокоментував той факт, що Іран дає росії безпілотники.

Також Знай.ua писав про те, що Вишинський розповів, які ідеологічні проблеми сьогодні є в Україні.