Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Це природний стан будь-якої ідеології у її боротьбі за владу: рано чи пізно вона намагається виключити все, що може конкурувати з нею. І щодо цього Україна як прикордонна територія, як територія, де сходяться різні цивілізаційні вектори, завжди була зоною деякого культурного, етнічного, політичного конфлікту, мінімум турбулентності», - розповідає Святослав Вишинський.

Тому, констатує він, сьогодні наше завдання полягає у тому, щоб не допустити розриву території країни на різні частини за культурним, політичним чи геополітичним чинниками. Як пояснює філософ, для цього потрібно виробити навіть не стільки нову ідеологію, скільки метод, принцип взаємодії суспільства, який дозволить звести у єдиний простір ті протиріччя, які розривають нас на частини та розводять по різних кутах рингу.

Проте, зазначає гість програми, протягом останніх 10 років чи навіть більше в Україні наростає ця турбулентність та взаємонеприйняття. Зокрема, каже він, причина такої ситуації полягає у політизуванні громадських рухів, через що суспільство дає тріщину, адже його починають розділяти за різними категоріями.

«До речі, Майдан 2014 року був прикладом, коли люди з різних регіонів могли відстоювати одні цінності, і багато відмінностей між вихідцями, наприклад, з Харкова чи зі Львова взагалі не грали жодного принципового значення на Євромайдані», - пояснює Святослав Вишинський.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи може Україна бути лідером світу у політичному сенсі.

Також Знай.ua писав про те, що Скоморощенко повідомила, коли Україна насправді розпочала свій шлях боротьби за державність.