Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Це не 300 років, можна вести відлік від 1240 року, коли впав Київ, і ми втратили і свою державу, і свою цивілізацію. І власне, від того часу ми належали до різних проектів, нас розшматовували всі, хто був зацікавлений у цій території і в цій, як вони дивилися на нас, біомасі. І на жаль, ці вісім століть ми й існували в такій якості», - повідомила Олена Скоморощенко.

За словами науковиці, саме ці вісім століть, коли Україну намагалися розшматувати, й визначили весь наш шлях, усю нашу історію. Олена Скоморощенко зазначила, що вся українська історія дуже трагічна, бо в українців не було змоги й права на впорядкування власного життя, від нас нічого не залежало, нас використовували всі, кому було не лінь.

«Усі ці вісім століть найкращі сини й дочки нашого народу боролися за те, щоб це було не так. Усі ці вісім століть ми не були метою самих себе, у нас не було змоги жити своїм життям», - додала Олена Скоморощенко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, нардеп Олександр Качура повідомив, що було б справедливою відплатою для росіян.

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Борис Тизенгаузен повідомив, яка доля чекає на росіян після мобілізації.