Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, у серпні депутати уточнивши список тих категорій населення, із яких комунальники не повинні стягувати борги за свої послуги. Зокрема, зазначає вона, передусім йдеться про українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях чи в зоні бойових дій. За словами журналістки, ці громадяни отримали відстрочку на сплату боргів, але на решті людей вона не поширюється.

«Однак є винятки: якщо місто певний час було в окупації. Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко наголосив, що борги, накопичені в період тимчасової окупації, можна не закривати», - зазначає Катерина Котенкова.

За її словами, експерт також розповів, як узагалі отримати перерахунок від комунальників. Зокрема, каже журналістка, потрібно надати комунальникам довідку, яка підтвердить відсутність українця вдома у певний період, а взяти її можна у міськраді населеного пункту, де людина перебувала в евакуації.

«А ось ігнорування платежів може призвести до втрати майна. Як підсумував Попенко, якщо ви маєте борги за житлово-комунальні послуги, є рішення суду щодо стягнення цих боргів, то у вас можуть не просто заарештувати майно, а й карткові рахунки та авто», - попереджає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи вистачить Україні вугілля та газу на зиму.

Також Знай.ua писав про те, що хто і як зможе отримати у жовтні по кілька сотень гривень.