Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Війна йде на чотирьох поверхах: тактика, стратегія, геополітика і цивілізаційні зіткнення. Тактика – це боротьба за вигідну позицію. От вони (росіяни – Ред.) захопили Херсон – це тактична перемога. А стратегія – це боротьба за лінії комунікації. От ми (ЗСУ – Ред.) перебили мости, і все, вони відрізані. Це стратегічна перемога, і стратегічна перемога важливіша за тактичні перемоги», - повідомив Юрій Буздуган.

За словами геополітика, саме тому окупація Херсона, яку росія сприймає як свою значну перемогу, виявилася для них поразкою. І третій рівень, як зазначив Юрій Буздуган, - це геополітика, зіткнення ресурсів. Для росії ресурси – це нафта, газ, український хліб, який вона вкрала і продала вже як свій ресурс.

«Але не це є головною метою росії. Головне зіткнення все ж відбувається в цивілізаційному просторі. Вони (росія – Ред.) хочуть нав’язати світу й перш за все Україні свій спосіб життя. Тобто ми маємо жити, як вони, ми маємо любити те, що люблять вони, ми маємо хотіти те, що хочуть вони. І це для них ідеальний світ, коли весь світ буде любити путіна й ненавидити того, кого путін скаже», - заявив Юрій Буздуган.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, окупанти обійшли Захід у кількості постачання бронетехніки для ЗСУ, але вони цьому не раді.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи справді росія становить ядерну загрозу світу.