Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Уряд України повідомив про нову допомогу, яку зможуть отримати жителі деокупованих територій. Допомогу у розмірі 1200 гривень виплатить Червоний Хрест. Отримати можна в пересувних відділеннях поштового оператора Укрпошта. І не тільки, узагалі в будь-якому відділенні Укрпошти», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, допомогу вже отримали жителі Харківщину, а загалом гроші отримають ще десь близько 200 тисяч громадян і з інших деокупованих територій. Також журналістка зазначає, що пів мільйона гривень вже виплатили мешканцям деокупованих сіл Липці та Російські Тишки.

«Кошти можуть отримати всі громадяни, як дорослі, так і діти. Гроші будуть виплачувати протягом 2 місяців особисто на руки у виїзних бригадах поштового оператора. Громади населених пунктів готують за погодженням ОВА списки осіб. Тобто кошти почали виплачувати вже з 19 вересня», - розповідає Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, кошти будуть отримувати громадяни, які весь цей час перебували під окупацією і продовжують мешкати там. До того ж, додає журналістка, Укрпошта видає грошову допомогу від Червоного Хреста за списками, незалежно від того, чи є особи клієнтами Укрпошти, чи не є.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть отримати медичні послуги, не заплативши жодної копійки.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів про таємниці бюджету-2023 для воюючої України.