Про це він розповів у програмі «Азбука війни».

«Єдина річ, у якій я готовий погодитися з путіним, це те, що він сказав перед нападом, що ми можемо відновити ракетну і ядерну промисловість», - заявляє Олександр Кочетков.

Як зазначає експерт, хай путін це вказав як певну причину для нападу, але він контактує зі своїми колишніми колегами з ракетної, ядерної, космічної сфери і знає про певні проєкти. Зокрема, розповідає він, йдеться, наприклад, про гібридну універсальну ракету, яка може виконувати суто космічні завдання, виводити супутники на орбіту, але, якщо потрібно, її можна використати як достатньо потужну неядерну, але дуже руйнівна зброя.

«Тобто є розробка, є проєкт. Нам передусім треба навіть не гроші, не розум, нам не вистачає зацікавленості найвищої влади, тобто розуміння, що своє буде захищати надійніше і ефективніше, ніж те, що ми там випрошуємо, чим нам допомагають. Як тільки це розуміння виникне, то відразу буде зміна керівництва в оборонпромі, яке не розуміється і не хоче розумітися у цих питаннях», - пояснює Олександр Кочетков.

Водночас фахівці і пропозиція, підкреслює він, залишаються. За словами експерта, якби Генштаб офіційно дав таке завдання, то за 2 тижні можна було би напрацювати 5-6 проєктів і було би зрозуміло, що пропонується, за який час це можна виробити, скільки це буде коштувати і якою буде ефективність використання такої зброї.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що росіяни – це люди без мови та історії, які досі живуть перемогою 1945 року.

Також Знай.ua писав про те, що глава Пентагону Остін пояснив, чого досягнув путін ракетним терором.