Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Щойно були удари того дня, це був понеділок, саме ось той захист, який було запропоновано на тягові станції, він у кількох місцях спрацював», - констатує Георгій Біркадзе.

Принагідно він згадує, що після обстрілів у піковий час із 17:00 до 22:00 громадян просили обмежити використання електрики. Цей пік, робить висновок експерт, Україна вже пройшла, а тепер Укренерго рапортує про те, що ми були готові.

Зокрема, зазначає він, готові до такого вже були члени Робочої групи, яку створили на нараді ОП після перших таких обстрілів. А тому, констатує експерт, коли почалися обстріли та їх наслідки, все швидко визначалося, як перемикається система, щоби пройти критичний момент.

«Так, звичайно, ми розуміємо, президент підписав, що ми тепер не експортуватимемо електрику. А продаж електрики на п'ятому місці бюджету. Липень-серпень – у нас було 75 мільйонів доларів від продажу електрики, а останній місяць, вересень – у нас було 176 мільйонів доларів від продажу», - зазначає Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що розраховувати на перемогу у війні з росією можна вже у лютому.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні готують потужну відповідь іранським «Шахідам».