Про це вона розповіла на каналі «Зна.ua».

«Допомога від ООН буде надаватися по-новому. Всі, хто подасть заявку на грошову допомогу від ООН у пунктах збору даних благодійного фонду «Право на захист», зможуть отримати виплату одразу за 6 місяців. Це 13 320 гривень. Йдеться саме про зареєстрованих людей з 1 вересня, якщо до 1 вересня, будуть трохи інші умови», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, грошова допомога таким громадянам буде виплачена двома траншами, тобто сума за 3 місяці із різницею у кілька місяців. Водночас журналістка зазначає що у разі, якщо 1 транш перевищує 30 тисяч гривень за кілька осіб у сім’ї одразу, приміром, то його буде поділено на кілька виплат і відправлено з різницею десь у 24 години.

«Для того, щоб отримати виплату одразу за кілька місяців, потрібно подавати документи саме у пунктах збору даних «Право на захист». Вони розташовані у Львівській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Житомирській, Київській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Одеській областях», - розповідає Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, оформити матеріальну допомогу від ООН зможуть сім’ї, які раніше не отримували взагалі допомоги від міжнародних організацій і мають дохід менший, ніж 5 400 гривень на людину. За словами журналістки, право на таку допомогу мають переселенці, які змінили місце проживання після 24 лютого, українці, які не переміщались після 24 лютого, але постраждали від воєнних дій, а також люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, що страхова медицина не є дуже ефективною, як її раніше уявляли українці.

Також Знай.ua писав про те, кому пенсію призначають автоматично, а хто для її призначення обов'язково має звернутися із заявою.