Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«В принципі, те, чого хоче Ердоган, зрозуміло. Тобто він хоче створити новий газовий хаб, тому що розуміє, Німеччина європейським газовим хабом більше не буде. І тут постають два цікаві питання», - констатує Руслан Бізяєв.

Зокрема, зазначає він, по-перше, йдеться про те, як на це будуть реагувати Сполучені Штати Америки і чи вистачить у Ердогана політичних та економічних важелів для того, щоб протистояти американським санкціям, які з великою долею вірогідності будуть у цьому разі введені.

Окрім цього політолог звертає увагу на те, якою буде позиція самого Європейського Союзу, оскільки економічно він зацікавлений в альтернативі газового хабу, особливо якщо згадати долю Північних потоків, але з політичної точки зору – питання складне. Принагідно він згадує і заяву Макрона про підготовку до великої війни, яка, можливо, має відбутися якраз-таки із Туреччиною.

«Моя особиста думка така, що досить цікавий план у Ердогана. З одного боку, він дозволить Ірану та росії обходити санкції, з іншого – це дасть економічне підґрунтя для його реформ. Тому що наступного року у Туреччині президентські вибори, Ердогану потрібно показати зокрема економічний результат. І в подальшому протягом найближчих 5 років він хоче зробити з Туреччини досить потужну економічну країну, яка стане притягувати до себе країни мусульманського світу, той самий Туран», - пояснює Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ізраїль знищив майданчик для збирання іранських безпілотників у сирійському Дамаску.

Також Знай.ua писав про те, що Подоляк пояснив підступний план росіян ударами по інфраструктурі.