Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«З військової точки зору це абсолютно безглузда дія. З військової точки зору жодних преференцій противник не отримає. Але чи може він таке зробити, розуміючи, із ким ми маємо справу, я не виключаю такої можливості», - зазначає Сергій Грабський.

Як він пояснює, внаслідок підриву Каховської ГЕС ми отримаємо, по-перше, зону затоплення, по-друге, проблеми із водопостачанням, оскільки постраждає Північнокримський канал, по-третє, виникне проблема із охолодженням атомних реакторів на Запорізькій атомній станції, оскільки рівень води у відповідних водосховищах об’єктивно впаде.

Водночас експерт зауважує, що основний удар у разі підриву греблі припаде саме на лівий берег, оскільки він більш низинний, тобто проблеми передусім виникнуть у росіян. Отже, підкреслює він, погрозами підірвати Каховську ГЕС кремль ставить під удар передусім свої війська.

«Чи колись їх це зупиняло? Ні, ніколи. Тому я кажу, що не відкидаю можливості застосування такого виду провокації. Крім того, це у достатній мірі ускладнить логістику з Криму, тому що шляхи будуть затоплені і війська, які оперують на Лівобережжі, на Херсонщині, опиняться у досить складній ситуації», - підсумовує Сергій Грабський.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Міноборони розповіли про швидке повернення Херсона, а також зробив пропозицію Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи справді росіяни можуть влаштувати теракт на Каховській ГЕС.