Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я би не ставився несерйозно до цих загроз, тому що, по-перше, у нас є інформація, що у квітні були заміновані перші шлюзи на цій ГЕС. По-друге, як можна підірвати ГЕС? У принципі, класика говорить про те, що треба здійснювати закладку, мінувати безпосередньо зсередини, коли ти маєш доступ. росія має зараз доступ, вони можуть цю закладку зробити», - пояснює Олександр Мусієнко.

Отже, констатує він, якщо окупанти вирішать йти за таким сценарієм і ми не встигнемо розмінувати Каховську ГЕС після відновлення над нею контролю, то неприємні наслідки будуть і для багатьох населених пунктів Лівобережжя, вони будуть затоплені, зокрема і ті, де перебуватимуть російські війська.

Тобто, підкреслює експерт, окупантам також цієї долі не уникнути у разі теракту на Каховській ГЕС. Також він зазначає, що згідно з певною інформацією російські військові зараз готують укріплення берегової лінії, залишаючи лише можливості для виводу своїх сил.

«Відповідно, якщо вони будують укріплення берегової лінії, чи розглядають вони підрив ГЕС, щоб вода змила ці укріплення? Сумнівне питання. Але ризики, що вони можуть замінувати і вчинити якийсь теракт, на жаль, є, їх не можна скидати повністю», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як вибори в США вплинуть на російсько-українську війну.

Також Знай.ua писав про те, що Литвин повідомив, чому Китай не хоче псувати стосунки з ЄС і США.