Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, сьогодні ситуація для демократів у США складається доволі негативно, оскільки на виборах вони можуть втратити більшість у Конгресі, Сенаті, а також програти і губернаторські вибори у важливих для себе штатах. Тобто, констатує він, республіканці отримують перевагу вже на старті.

«Які контрзаходи можуть вжити демократи? Я бачу наразі тільки 2 інструменти. Перший інструмент – політичний, це потужна медійна кампанія, як у нас колись казали «або я, або путін», тобто «або Байден, або путін». А другий – юридичний, тобто якось нівелювати результати виборів. Яка саме конструкція спрацює, покаже тільки час», - пояснює Руслан Бізяєв.

Тим не менш, констатує він, вже зараз можна зробити висновки, що ми будемо спостерігати ще один виток політичної кризи у Сполучених Штатах Америки. Щодо України, міркує політолог, то результати виборів можуть або зменшити, або збільшити об’єми американської допомоги. За його словами, зараз демократи починають говорити про мирний процес, вони пишуть листи Байдену про те, що треба зупинити війну. Водночас республіканці, зазначає він, іншої думки: Маккарті заявив, що навіть у разі перемоги республіканців допомогу Україні не зменшать, а збільшать.

«У будь-якому разі, найближчі 2 місяці будуть досить цікавими не тільки з точки зору політичної історії США, а з точки зору розвитку геополітичної ситуації у світі. Заяви Сі Цзіньпіна, заяви принца Салмана, фактичного керівника Саудівської Аравії, кажуть про те, що епоха політичної гегемонії США підходить до свого логічного завершення. А от що прийде на зміну цій епосі? Це головне питання», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман повідомив, що зараз як ніколи влада в Україні належить народу.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський пояснив, чи підпадають дії росії під визначення геноциду.