Про це він розповів у блозі Олега Попенко.

«Це піратство, якого у світі ще не було. Тобто путін реально створив прецедент, атомні станції у світі ніхто ще не захоплював і ніхто не привласнював. Тож у цьому випадку він реально увійшов до історії, але швидше за все до історії ядерного тероризму», - заявляє Ігор Маскалевич.

За його словами, минулого року Запорізька АЕС виробила десь приблизно п'яту частину електроенергії країни, це досить багато, там 6 реакторів. І ця електроенергія, констатує гість програми, буде потрібна взимку, це удар по енергосистемі Півдня та взагалі по загальній енергосистемі.

Також він зазначає, що електроенергія – це друга стаття експорту, але він упав, тим паче, що у сьогоднішній ситуації частина електроенергії просто вилітає. Зокрема, повідомляє гість програми, цього року ми, напевно, експортуємо мільярд 4-5 кіловат-годин електроенергії.

«З одного боку, це більше, ніж торік, це добре, але треба чітко розуміти, що років 10 тому ми продавали 10, а колись до 30, якщо вже далеко забиратися. І колись 8-10 це було нормально. Зараз впало до 4 і ми ось уже у цих 3-4 ростемо, насправді це не дуже великі обсяги. Теоретично ми можемо продавати дуже багато», – пояснює Ігор Маскалевич.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Держекоінспекція розрахувала збитки через забруднення річки Інгулець.

Також Знай.ua писав, що тариф на електроенергію може змінитися з 1 листопада.