Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Люди звикли сприймати екологічні питання як такі відсторонені питання, як там захисту океанів, китів в океанах, або захисту лісів, або захисту великої панди в Китаї. Ми ж не обговорюємо, чому ми їх маємо захищати. Тому що це етично, тому що в нашому новому світі ми маємо захищати живу природу», - повідомив Володимир Гарковенко.

За словами наукового консультанта, при розгляді таких питань люди змішують дві абсолютно різні науки. Як зазначив Володимир Гарковенко, є академічна екологія, яка здебільшого займається вивченням зв’язків, і вона не стосується захисту природу. Ця наука абсолютно відірвана від етики.

«А от є екологія промислова, і вона також не наголошує на тому, що ми маємо щось захищати, окрім одного об’єкта – вона захищає людину, її безпеку. Вона (промислова екологія – Ред.) вивчає усе навколишнє середовище з позиції, які екосистемні ресурси можна дати людині», - заявив Володимир Гарковенко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, Держекоінспекція порахувала приголомшливу шкоду, яке завдало Україні вторгнення путінської орди.

Також Знай.ua писав про мільйонні забруднення річки Інгулець: Держекоінспекція розрахувала збитки.