Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, цілком зрозуміло, чого зараз добивається росія, їй потрібно всадити Україну за стіл переговорів і вмовити віддати Крим, а на решті анексований територій визнати результати псевдореферендумів. Якби правдивою була версія, що Україна нічого самостійно не вирішує, зазначає він, то достатньо було би одного дзвінка, аби підписати якісь угоди в умовному Стамбулі. Тим не менш, констатує політолог, усе відбувається не так.

«Чому? Різні завдання. У різних світових акторів різні завдання, і кожен із них бачить ситуацію по-своєму. Для Сполучених Штатів Америки головне – залишити свій вплив в Україні, для Європейського Союзу – це перемир’я хоча би на пів року, для росії – це фіксування статусу-кво. А що для України? Найцікавіше, що в цій ситуації гарного виходу для нашої влади не існує: і вести перемовини, і війна – не вирішення проблеми», - пояснює Руслан Бізяєв.

На його думку, навряд навіть на найближчій зустрічі G20 будуть якій принаймні публічні проривні заяви або проривні дії. Експерт вважає, що скоріш за все війна буде продовжуватися і вона буде продовжуватися до того момент, поки не відбудуться певні політичні зміни.

«І тільки після цього можна сподіватися, що питання війни і миру з ідеологічної, пропагандистської, військової та економічної сфери перейде у сферу дипломатичну», - стверджує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, що не так із ідеологією зеленого переходу.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, які країни заслужили право мати ядерну зброю.