Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як пояснює гість програми, всі західні ідеології побудовані на нерівності та недосяжності еталону, а відтак і всі борці за права людини, чим далі вони хронологічно і просторово відсторонюються від цього еталону, стають і більш ретроградними.

«І це, по суті, безкінечний біг у пошуку наближення до уявного ідеалу, до якого наблизитися буде неможливо, але сама присутність цього ідеалу у свідомості та підсвідомості його носіїв однозначно викриває перспективи безкінечних репресій і безкінечного насилля одного суспільства над іншим», - стверджує Святослав Вишинський.

Зокрема, зазначає він, достатньо подивитися на всі ідеології Просвітництва і після, століття 19 та 20, де в основі лежить ідея вищості європейської ліберальної білої людини і її похід до варварів із метою підтягування їхнього рівня до свого уявного ідеалу майбутньої людини. На думку філософа, сьогодні аналогічно функціонує і ідеологія зеленого переходу: капіталістичний центр та експлуатація периферії. Тобто, пояснює він, прогресивні західні люди осмислили відповідальність людини перед навколишнім середовищем, природою, а відтак будуть вчити менш розвинені країни, як правильно піклуватися про планету.

«У цій ідеологічні позиції все би виглядало правильно, але це виглядає як професійний боксер або професійний атлет навчає аматора, дитину, підлітка, як правильно бігати із ним на одну марафонську дистанцію. У цій позиції завжди є вчитель і варвар, неосвічена, недорозвинута спільнота, яку потрібно навчити», - підсумовує Святослав Вишинський.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ванетик розповів, чи завжди Америка буде першою країною у світі.

Також Знай.ua писав про те, що Ванетик повідомив, навіщо західні політики мають приїжджати до України.

https://youtu.be/ILmZWwL45KM