Про це він розповів на своєму каналі.

«То чому росія взагалі захотіла вийти з цієї зернової угоди, які справжні причини? Спочатку, коли ця угода укладалася, росіяни думали, що їм вдасться під цей вивіз українського зерна, під певні гарантії вивозити і своє власне російське зерно. Це перша причина, чому ця угода взагалі стала цікавою для росіян», - повідомив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, друга причина у тому, що росіяни хотіли через Одеський порт продавати аміак, як вони це робили раніше. Борис Тизенгаузен зазначив, що росіяни займалися цим ще до війни та займали 20% аміачного ринку, тому для них було важливо продовжити цю діяльність.

«Росіяни думали розблокувати ринок власних цих добрив, відправляти аміак до Європи та інших країн, але це також не вийшло. Тобто, за великим рахунком, від цієї угоди виграли всі, крім росії», - заявив Борис Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Ердоган втрачає рейтинги і довелося перейти до ультиматумів: наказав путіну негайно вивести війська.

Також Знай.ua повідомляв про три колонки тероризму: Георгій Біркадзе розповів, які цілі переслідує кремль.