Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«На жаль, хочемо чи не хочемо, але росія поки що заробляє шалені гроші, зокрема і на енергоносіях. Вони втратили значну кількість можливостей у Європі, у світі, але поки що ще залишаються ті контракти, які виконуються, поки що йде нафта. Ми подивимося, що буде після 5 грудня, коли введуть основні санкції. Тоді подивимося по тому, як воно буде, по риториці, яку буде висловлювати росія, і по аналізу і економічної діяльності, і прибутках», - зазначає Віктор Ягун.

Тим не менш, констатує він, росія накопичила значну кількість коштів, які, щоправда, зараз проїдає на війну проти України. Тобто, каже військовий, поки що кремль використовує наявні можливості і прибутки. До того ж, додає він, є аналітика, яка показує, що росіяни отримують якийсь мільярд на тиждень, а зараз ще й підписали угоду з ОПЕК, яка тим паче сприятиме прибуткам.

На думку гостя програми, росія зможе нормально функціонувати ще більш-менш пів року, але для неї цей термін вийде надто швидко. Зокрема, зазначає він, цікаво, що буде на початку наступного року, коли ми пройдемо рік активної фази війни, що буде навесні, напередодні літа, якими будуть економічні показники росії тоді.

«Їхні економісти в розпачі, тому що можуть бути величезні проблеми, особливо пов’язані зі вступом тих макроекономічних показників, на які зараз ніхто не звертає уваги: це і вихід з економіки росії певних структур, і корпорацій, і відсутність економічних зв’язків, які рвуться, тощо», - пояснює Віктор Ягун.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що Україна вже мала би позитивну динаміку в агросекторі, якби не війна з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, що росія у війні проти України веде терористичну політику.