Про це він розповів на каналі «Знай.ua».

«Екватор уже пройдений. Поворотною точкою вже була промова Штайнмаєра минулого тижня. Штайнмаєр, приїхавши до Києва та побувши під бомбардуваннями у бомбосховищі, видав дуже гарну промову, яка говорить, що Німеччина на 180 градусів розвертається. Вона не буде підтримувати росію, вона буде підтримувати Україну. З його промови достатньо сильно пожвавилися європейські лідери, вони почали давати більше зброї», - констатує Тарас Загородній.

Окрім цього, додає він, Європа переслідує і прагматичну ціль, їй теж вигідно припинити війну. За словами експерта, після того, як вони зрозуміли, що українці здаватися не будуть, вони перейшли до плану Б: припинити війну, надаючи більше допомоги Україні. А війна Європі не вигідна, пояснює він, оскільки і вона несе втрати, страждає економіка, погіршується загалом ситуація в ЄС.

Зараз же, констатує політтехнолог, європейці перейшли той рубікон, після якого вони будуть більше надавати зброї. Водночас путін, зазначає він, уже не має засобів для ескалації. За словами експерта, у нього відібрали все, чим він міг би ще шантажувати світ.

«Газу в Європі вже стільки навезли, що вже не знають, куди його дівати. З грудня буде запроваджено ембарго на постачання нафти. Ядерна загроза мінімальна, тому що вже і Сполучені Штати відкрито попередили, що застосування будь-якого заряду на території України матиму відповідь Заходу», - підсумовує Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура розповів, чи впоралася держава із тими викликами у будівельній сфері, які сьогодні поставила їй війна.

Також Знай.ua писав про те, що путін за кілька місяців втратив владу у кремлі.