Народний депутат Олександр Качура розповів, чи впоралася держава із тими викликами у будівельній сфері, які сьогодні поставила їй війна.

Про це він розповів у себе у Facebook.

За словами нардепа, він дослідив, як зараз під час війни працює український будівельний ринок, Мінрегіон та ДІАМ, і може зробити певні висновки. Зокрема, зазначає політик, профільна реформа стала справжнім стрибком для цієї індустрії, а робота ДАБІ вийшла на якісно новий рівень. З іншого боку, підкреслює він, не можна зупинятися на досягнутому, реформа повинна продовжуватися, а наслідки російської агресії в цьому секторі – ліквідовані.

"Вибудувана адекватна комунікація між ДІАМ, Мінрегіоном і Мінкультом. Вже немає картини, де «лебідь, рак і щука» не дають будівельникам можливості працювати повністю в правовому полі. Зараз добросовісний забудовник за швидким та зрозумілим алгоритмом може отримати всі необхідні дозволи. ДІАМ розробив алгоритм, згідно з яким неможливо щось робити в ручному режимі, як це було раніше. Відповідаєш закону - оформлюй вірно документи й держава дасть тобі зелене світло", - розповідає Олександр Качура.

Окремо він відзначає той факт, що на посадах опинились професійні люди. Зокрема, депутат говорить про Семена Кривоноса, який керує ДІАМ, та Олексія Чернишова, який очолює Мінрегіон. За словами політика, ці люди налагодили міжвідомчу комунікацію, а також створили зрозумілі алгоритми роботи щодо надання відповідних послуг.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Для відбудови України та підтримки роботи нашої економіки вкрай важливо, щоб будівельна сфера мала можливість працювати вільно, але в рамках встановлених правил і закону. А головне, щоб її корупційні традиції так і залишались в темному минулому", - заявляє Олександр Качура.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв повідомив, чому світ досі не зміг знайти свою економічну модель.

Також Знай.ua писав про те, що Черник розповів, як довго ще пропрацює військово-промисловий комплекс рф.