Депутат Верховної Ради Олександр Качура пояснив, як в Україні пенсіонери можуть використати «президентську тисячу» за вакцинацію на потрібні їм медикаменти.

Про це він розповів у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

Як зазначає гість програми, бабусі в селі навряд будуть відвідувати театральні вистави, а ось закуповуватися в аптеках їм так чи інакше доведеться. «Справді, поки що цю тисячу можна витратити не в усіх аптеках», - підкреслює він.

Тим не менш, повідомляє Олександр Качура, поки що йде розширення програми, буде список під’єднаних до неї аптек, щоправда, деякі під’єднуються пізніше. Тим не менш, каже він, це займе 1-2 тижні, оскільки уряд повинен укласти договір із компаніями. «Президентську тисячу» платитимуть транзитом з казначейства на рахунок аптечної компанії, яка вам продає ліки», - зазначає політик.

Також він розповідає, що запропонував дати можливість громадянам оплачувати комунальні послуги цими коштами, оскільки у цій частині пенсіонери мають значні борги. У такому разі, міркує Олександр Качура, економіка би отримала можливість для стимуляції.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Принагідно гість програми зазначає, що сьогодні компанії, що займаються постачанням тепла та енергії споживачам, збиткові. «Теплоенерго мають розвивати та модернізувати свої мережі, але їм нема на що це робити – люди не платять гроші. Плата за вакцинацію допомогла б бодай частково розв'язати проблему», - міркує Олександр Качура.

Як повідомляв Знай.ua, Качура пояснив, чому влада не бажає підвищувати прожитковий мінімум, хоча постійно обіцяє перед виборами це зробити.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».