Про це він розповів у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Що змінилося між самітом першої Кримської платформи й 2022 роком? Збільшилася кількість країн-учасників, і вона інтенсивно зростає. Це позитивна динаміка. Це дуже важливо, це впливає і на рішення ООН, тобто динаміка збільшується, працює позитивно дипломатія», - повідомив Андрій Щекун.

За словами громадського діяча, головний мінус Кримської платформи в тому, що досі не було створено ефективних інструментів деокупації Криму. Раніше, як зазначив Андрій Щекун, обговорювався тільки дипломатичний шлях, однак наразі це неможливо зреалізувати, зважаючи на війну, яку розпочала росія. Тому повернути Крим можна тільки військовим шляхом, що, звичайно ж, спричинить руйнування.

«Друга складова фінансова, адже деокупація Криму потребує ресурсів так само, як і відновлення України», - заявив Андрій Щекун.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Володимир Зеленський розповів, коли поїде до Криму.

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог розповів, чим ще зараз росія може шантажувати світ та Україну.