Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Стратегічний інтерес росії нам усім зрозумілий: схилити Україну до переговорів, натиснути на Захід, який має натиснути на Зеленського, який має зламати цю тенденцію. Тут Україна спрацювала на випередження через рішення РНБО жодних переговорів із росією не вести», - констатує Олег Постернак.

Як він зазначає, росія вже використала у своєму шантажі все, що можна, але ніяк нічого не виходить. На думку гостя програми, тепер кремль може вдатися до якихось провокаційних заходів, які б різко перекомутували систему відносин.

До того ж, пояснює експерт, якщо подивитися, як путін дійшов до ядерного шантажу, це сталося після того, як його армія втратила стратегічний наступальний потенціал, ЗСУ провели контрнаступ на Харківщині і Захід передав Україні більше зброї. Щоб зламати цю тенденцію, констатує він, путін спробував переформатувати гру у свій бік навіть ціною погіршення власних внутрішніх позицій: запровадив часткову мобілізацію, оголосив анексію українських територій та почав погрожувати ядерною зброєю – гра на рівні фолу.

«Це в його стилі, це чисто імпровізація, це спроба в нових ускладнених навіть для себе умовах хоч би отримати якусь гнучку видимість, як казав покійний президент України, пройти поміж крапель. Але радше це наближає його кінець, ніж дає шанс на якісь нові шляхи із Заходом. Величезний успіх української дипломатії полягає в тому, що ми вже переконали ключові західні країни в безперспективності серйозних намірів і переговорних позицій росії», - підсумовує Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен розповів, чи здатний Лукашенко атакувати Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Ягун розповів, коли у росії не залишиться грошей на війну.