Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Не завжди кількість у 2 мільйони чи взагалі така перевага означає якість. Згадаймо літо 1941 року. На той момент у Радянського Союзу було в 7 разів більше боєздатних танків, ніж у Вермахту, але, як ми пам’ятаємо, літо 1941 року – це було криваве літо, це було літо поразок РКК», - підкреслює Руслан Бізяєв.

За його словами, проблема була навіть не в кількості чи якості танків, найголовніше - концепція танкових військ і якість середнього та вищого командного складу, що не дозволило тоді червоній армії звести хоча би в нічию на той момент найбільший танковий бій Дубно-Рівно-Луцьк.

«Ця війна трохи відрізняється від того, як її планували до 24 лютого, тому що основною ударною маневреною силою у російській армії було БТГ. Але зараз БТГ мені нагадують радянський танковий корпус взірця літа 1941 року. Танків багато, а от всі інші компоненти не спрацьовують. З моєї точки зору, принцип стратегічного тупика залишиться і навряд чи саме сухопутний компонент буде домінувати над усім іншим», - пояснює Руслан Бізяєв.

Як зазначає політолог, зараз проблема навіть не в тому, що можна наситити лінію фронту. Зокрема, констатує він, достатньо лише поглянути на Донбас, де велика концентрація живої сили і техніки, але вже третій місяць ідуть бої на лінії Бахмут-Соледар-Вугледар. На думку експерта, скоріш за все наступний етап ескалації конфлікту буде пов’язаний із іншими компонентами.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в ОПУ розвіяли фейк Кремля про початок переговорів Москви та Вашингтона.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін розповів, що робити з росією після війни.