Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Я б сказав, є такий загальний національний інфантилізм, який нагадуємо мені біблійні часи, коли Мойсей водив євреїв пустелею і крупу, що пішла з неба, назвали небесною манною. І ось у нас усі чекають, що після війни небесна манна впаде нам на голову у вигляді десятків, сотень мільярдів доларів», - розмірковує Олексій Кущ.

Як він зазначає, чомусь є якась така переконаність, що нам передадуть 300 мільярдів доларів російських активів, а ще західні партнери своїх 300 мільярдів додадуть, і того ми отримаємо 600 мільярдів доларів. Водночас, додає гість програми, ми малюємо плани відновлення країни на 400-500 мільярдів доларів, які презентуємо у Лугано.

«У мене все це викликає стан інтелектуального заціпеніння, тому що я чудово розуміють, що прикладів таких золотих дощів, що проливаються, тим паче на інституційно непідготовлену країну, в історії людства не було ніколи», - пояснює Олексій Кущ.

Зокрема, експерт згадує про план Маршалла, насправді багато хто так і не розуміє, у чому він полягав. Як він розповідає, у нас чомусь думають, що план Маршалла – це американці взяли та побудували німцям сучасну німецьку економіку. Насправді ж, констатує економіст, обсяги такої допомоги були не такими великими, це було кілька мільярдів доларів, які виділялися кожній європейській країні залежно від того, наскільки вона постраждала, і найчастіше це не була фінансова допомога.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у ГУР МО спрогнозували кілька варіантів розпаду росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман повідомив, чим Україна схожа на Ізраїль.