З 4 по 13 листопада у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка проходить виставка «Велика сімка 2.0». Це вцілілі роботи таких видатних українських художників: Тарас Шевченко, Марія Примаченко, Георгій Нарбут, Казимир Малевич, Анатолій Криволап, Михайло Бойчук та Олександр Архипенко.

«Зараз зазнали руйнувань 917 об’єктів культурної інфраструктури. Що це, якщо не «Розстріляне відродження 2.0». Тому я вирішив продовжити проєкт з новою назвою «ВЕЛИКА СІМКА 2.0». Світ перезавантажується, адже події в Україні торкнулися всього світу. Я певен, що культурна дипломатія не переможе дипломатію автомата Калашнікова», - розповів засновник фундації «КУЛЬТАУРА» Юрій Комельков.

Після того, як виставка пройде в Києві, роботи вирушать у міжнародний мистецький тур, їх покажуть у багатьох столицях світу. Важливо, що цей проєкт – дорога до створення візуального коду нації, він буквально описує український культурний «генетичний код». До того ж, цей проєкт продовжує інший - «UKRAINE. THE BEST. Культурний простір від А до Я», який свого часу був дуже успішним, сподобався європейським партнерам, але який довелося призупинити через повномасштабне вторгнення військ рф.

«Україна подарувала світові десятки видатних митців, які здійснили найпотужнішу культурну революцію в історії світового мистецтва. На жаль, цю спадщину вкрали з українського контексту, асоціюючи таких діячів з культурним простором країни-агресора. Саме тому ми повинні розповідати світові правду та демонструвати велич українських митців», - президент благодійного фонду «СУЧАСНА УКРАЇНА» Володимир Гавриш.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв пояснив, що російсько-українська війна запустила процес руйнування старого світу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що генерал США Бен Ходжес спрогнозував перемогу ЗСУ.