Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Бюджет на наступний рік. Це гарно кажуть, що у нас дефіцит бюджету 20%, але ж адекватність у чому і правильні підрахунки? Що таке бюджет? У всіх у родинах є бюджет – це скільки ти заробив або отримав і скільки ти маєш витратити. Так от у нас прийде на половину менше, ніж ми витратимо. 50% у нас наповнення бюджету», - зазначає Дмитро Разумков.

Отже, констатує він, із бюджетних коштів кожна копійка на рахунку, а решта грошей прийде із запозичень. До того ж, підкреслює гість програми, майже всі ці запозичення будуть якраз-таки оплатними, це кредити. За його словами, ще на 2-3 місяці війни Україна мала лише 2,5% грантів, тобто коштів, які повертати не треба, зараз ця ситуація продовжується.

Також політик звертає увагу на те, що вже скоро рік війни, а влада досі не веде перемовин про списання боргів. Як він зазначає, пояснюють це тим, що після розмов про списання, реструктуризацію боргів партнери не будуть давати нам кредити.

«Якщо вони вам сьогодні продовжують давати кредити з дефіцитом бюджету 50%, то ви зможете з ними вести нормальний діалог про те, як би ці кредити вже реструктуризовувати», - констатує Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів, чому Україна в жодному разі не повинна зараз погоджуватися на переговори з рф.

Також Знай.ua писав про те, що Вишинський пояснив, чому німецька економіка може зазнати економічного потрясіння.