Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, найбільше грошей наступного року піде на оборону та соціалку. Окрім цього, додає вона, за словами нардепа Железняка, тепер сподіваємося, що міжнародні партнери оцінять нашу пунктуальність і повністю профінансують закладений рекордний дефіцит у розмірі 38 мільярдів доларів.

«Перший пріоритет бюджету, як прокоментував прем’єр Шмигаль, - це забезпечення нашої перемоги. Тому 43% усіх коштів спрямовуються на армію і на безпеку України. Це десь понад 1 трильйон, величезна сума, яка дозволить забезпечити необхідним наших героїв на фронті», - констатує Катерина Котенкова.

Друга стаття видатків у держбюджеті на 2023 рік, розповідає вона, це соціальне забезпечення, тобто це пенсії, допомога внутрішньо переміщеним особам, субсидії, тощо. Щоправда, зауважує журналістка Шмигаль приєднав сюди 6% і 7%, які виділили депутати на медицину та освіту, зазначивши, що сукупно це більше 30% видатків бюджету.

«Крім того, прем’єр повідомив, що у бюджеті передбачено створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії. Його ресурс складе понад 35 мільярдів гривень. І на підтримку бізнеса через Фонд розвитку підприємництва спрямовано десь 16 мільярдів гривень. І попри війну, уряд не планує підвищувати податки», - повідомляє Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рябцев пояснив, із чим пов’язаний нерівномірний графік відключень світла.

Також Знай.ua писав про те, що пенсіонерам треба стати на облік у Центр зайнятості.