Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Звільняються від оплати за комунальні послуги лише ті українці, чиє житло пошкоджено чи зруйновано війною і яке більше не експлуатується. У такому разі органи місцевого самоврядування проводять обстеження зазначеного житла і передають відповідну інформацію на підприємства, які зі свого боку припиняють нарахування на кожну конкретну адресу», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, навіть якщо білінгові системи налаштовані так, що нарахування відбуваються в автоматичному режимі, коригування обов’язково здійснять. Як зазначає журналістка, якщо людина більше 30 днів не перебуває у квартирі або у будинку під час війни, вона може звернутися із заявою щодо перерахунку нарахованих до оплати комунальних послуг.

«Перерахунок не стосується приміщень, обладнаних лічильниками. У такому разі треба надавати показники лічильників. Тобто ще раз внести ті показники, які були раніше. Перерахунок не стосується вартості послуг управління багатоквартирним будинком, також не стосується послуг на тепло, оскільки ті надаються незалежно від того, знаходилася людина в будинку чи не знаходилась», - додає Катерина Котенкова.

Щоб отримати перерахунок за відсутності у приміщенні понад 30 днів, розповідає журналістка, потрібно звернутися до постачальника послуг із одним із таких документів: довідка про проходження лікування, якщо, наприклад, людина їздила лікуватися закордон або по Україні, довідка ВПО або довідка, яка засвідчує про службу в рядах ЗСУ – такі документи стають основою проведення перерахунку постачальником послуг.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій.

Також Знай.ua писав про те, що українці можуть отримати нову грошову допомогу для придбання медикаментів.