Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює експерт, європейські країни впродовж усієї своєї історії захоплювали колонії передусім як ринки. Тобто на тих територіях, які вони захопили, додає гість програми, продавалися тільки їхні товари, наприклад, у британській Індії більше ніхто не мав права торгувати і це було вигідно.

«Коли москалі захопили середню Азію, виявилося, що їм нема що туди продавати, бо вони нічого не виробляють. І туди пішли через москалів британські товари. Тобто ніби як їхня колонія, а товари британські. Смисл був у цій великій грі?», - слушно запитує Дмитро Корчинський.

Окрім цього, розповідає він, росіяни свого часу хотіли захопити Афганістан, хоча у цьому не було жодного сенсу, окрім як ненависті та бажання захоплювати чужі території. За словами філософа, росіяни витратили більше часу і крові на те, щоби перейти з лівого берега Дніпра на правий у 17-18 столітті, ніж на те, щоби перейти Берингову протоку свого часу.

«Це як ракова пухлина. Якщо вона не пускає метастаз, якщо вона не зростає, то це означає, що вона померла. Їм потрібно пускати метастази, їм потрібно зростати. І боротися з ними можна тільки в один спосіб – через хіміотерапію. Ми не повинні мати ілюзій. Це ракова пухлина з 14 столітті по сьогодні. Так уже 600 років, скоріш за все наступні 600 років, якщо не застосувати хіміотерапію, буде те саме», - підсумовує Дмитро Корчинський.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, саміт G20 здивував своєю антипутінською коаліцією, навіть Китай тепер погрожує Кремлю.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман пояснив, чому путін зник із телебачення.